Sneller dan snel bij AMG

Sneller dan snel….daar draaide het om bij de reis die ik op 29 en 30 oktober jl. mocht begeleiden voor Mercedes-Benz Nederland. Een kleine 40 sales- en aftersales medewerkers van diverse Vans dealers waren voor deze reis uitgenodigd.

De reis bracht ons eerst naar Stuttgart waar we een bezoek brachten aan de Mercedes-Benz personenwagen fabriek in Sindelfingen. Hier kregen we een rondleiding in de hal waar de basis van alle Mercedes-Benz voertuigen wordt gelegd: de stanserij. Wij zagen hoe rollen staal stapje voor stapje worden omgetoverd tot het plaatwerk voor alle modellen van Mercedes-Benz. Vervolgens reden wij naar het Vans Development Center in Untertürkheim om hier een kijkje  achter de schermen te mogen nemen bij de ontwikkeling van de E-Sprinter.

Na een borreltje in een fraai hotel in Ludwigsburg, waar de groep ook zou overnachten, was het tijd voor het avondeten in de stad. De gasten konden zich te goed doen allerlei typisch Duitse gerechten en uiteraard de bijpassende drankjes. Maar wel met mate want iedereen keek uit naar de volgende dag….

Want waar deze reis eigenlijk om draaide was het programma van dag 2; een bezoek aan de Mercedes-AMG fabriek in Affalterbach. Daar kregen wij niet alleen een rondleiding door de fabriek maar mochten alle deelnemers ook zelf rijden in meerdere Mercedes-AMG modellen die voor hen klaar stonden. En geloof mij: dat is voor iedereen een feestje, zelfs voor mannen die al wel vaker in een mooie auto hebben gereden. Er was een mooi parcours voor hen uitgezet van ongeveer 110 kilometer door mooie dorpjes en dalen maar (gelukkig) ook een stukje snelweg waar het gaspedaal even goed ingedrukt kon worden. Sommigen haalden bijna de 290 km op de teller…. Je kunt je voorstellen dat ik heel wat blije gezichten heb gezien die dag!

Aan alles komt een einde en dus ook aan deze mooie en bijzondere reis. Door het slechte weer had ons vliegtuig een beetje vertraging wat voor mij nog een leuke verrassing opleverde: de gezagvoerder van het vliegtuig kwam mij, namens alle deelnemers van de reis, hartelijk danken voor de organisatie van deze reis. Hoe leuk is dat, ik kreeg het er warm van!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *